Вдъхновена от новия филм на , който беше представен на 2019 – , реших

...
Вдъхновена от новия филм на , който беше представен на 2019 – , реших
Коментари Харесай

Топ 5 от най-добрите филми на Уди Алън

Вдъхновена от новия филм на, който беше показан на 2019 –  , реших да ви припомня за още пет прелестни кино лентата на ексцентричния режисьор. Интересното е, че всички те са получили най-малко по една премия " Оскар ", а още по-интересно е, че с помощта на точно тези музите на Алън – , Кейт Бланшет и Пенелопе Крус, се трансформират в едни от най-големите икони на Холивуд. 

" Син жасмин " (2013)

" Син жасмин " е една от дребното типичен драми, които режисьорът прави, като често и неслучайно лентата е свързвана с класическата пиеса на Тенеси Уилямс –  " Трамвай " Желание ". Жасмин ( е дама от висшето общество на Ню Йорк, която тъне в лукс и благосъстояние, като цената за този живот от приказките на пръв взор не е висока. До деня, в който доброжелателка не ѝ дава следващ знак, че нещо в фамилията ѝ не е наред. Изправена пред огромната неистина, в която живее, Жасмин не може повече да я отхвърля. Мъжът ѝ – плейбой – е махленски в измами за милиони долари и с цел да си отмъсти, Жасмин го предава на полицията и губи цялото си положение. Изпаднала в дълбока нервна рецесия, хубавицата с аристократични маниери се мести при осиновената си сестра Джинджър в Сан Франциско, с цел да може да преживее и цялостния си провал, а и да се разкрие пред феновете си в най-уязвимите си моменти.

За прочувствената драма Бланшет печели " Оскар " за основна женска роля, а филмът получи и още две номинации – за поддържаща женска функции (Сали Хокинс в ролята на сестрата) и за автентичен сюжет (Уди Алън). 



И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР